tirsdag den 6. august 2013

Medister med søde løg



Søde løg
Ingredienser:
4 små løg
85 g sukker
75 g margerine

Gør sådan:
1) Pil løgene og skær dem i skiver og pil dem fra hinanden.
2) Mål sukker og margerine op i hver sin beholder.
3) Smelt sukkeret langsomt på panden. Hav tålmodighed! Det går meget langsomt, indtil det pludselig går så hurtigt at man ville ønske det var løgn.
4) Når sukkeret er smeltet tilsættes margerinen, og når dette ikke længere sprutter, blandes løgene i, og der røres rundt til de er bløde.
5) Tag det hele af varmen og hæl løgene over i en lille skål til servering - det er en god idé at si noget af "væden" fra.


(Beklager Balkan-kanten)

Medister
1) Medisterpølsen koges i saltet vand i 10 minutter, og vandet gemmes til sovsen. 
2) Når pølsen er færdig lægges den på fedtstof på panden og brunes på begge sider.
3) Skær den i passende stykker og gør klar til servering.

Sovs
1) Smelt margerine i en kasserolle. Tilsæt lidt mel.
2) Pisk godt til det er jævnt blandet.
3) Tilsæt vand fra medisteren, og pisk, til du får en konsistens der behager dig.
4) Tilsæt salt og peber og andre ting du tænker kan give sovsen smag (jeg forsøgte med karamelsovsen, som smagte af løg - hjalp ikke så meget... gode råd modtages gerne).
5) Tilsæt kulør så den også bliver pæn at se på - NEJ, min sovs på billedet er ikke pæn at se på, men Andreas er åbenbart bange for sovsekulør :(
6) Server.

Kartofler
(Hvis der nu er nogen der ikke ved hvordan det skal gøres)
1) Få din søde kæreste til at skrælle kartofler. Tak skat >3.
2) Sæt dem til at koge i saltet vand.
3) Prik i dem med en gaffel for at se om det er færdige.
4) Hæld vandet fra og server.

Pynt det hele med et par basilikumblade og server

MUMS!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar