torsdag den 22. august 2013

Boller i Karry - nu med pynt


Ingredienser:
Til 4 personer
Fars:
300 g hakket svinekød
3/4 tsk groft salt
1 spsk fintrevet løg
Friskkværnet peber
1 æg
1 dl mælk
4 spsk hvedemel
Vand 
Groft salt
Sovs:
20 g smør
1/2 dl finthakket løg
2 tsk karry
1 lille skrællet, fintrevet æble
2 1/2 spsk hvedemel
6 dl kogevand fra kødbollerne
1/2 tsk tørret estragon
Tilbehør:
Ris
Kokosmel
Banan i skiver
Grøntsager - vi brugte agurk og squash
Hårdkogte æg
Rosiner

Gør sådan:
Fars:
1) Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej, i ca 1 minut.
2) Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen.
3) Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i.
4) Lad farsen stå, tildækket, i køleskabet, i ca 30 minutter.
5) Sæt en stor gryde med vand og salt over og koge. 
6) Rør farsen godt igennem.
7) Dyp en spiseske i det kogende vand, og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand.
8) Skru ned for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog dem til de føles stive - ca 8-10 minutter.
9) Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.
Sovs:
1) Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner.
2) Svits løgene i ca. 1 minut, uden de tager farve.
3) Skru ned på jævn varme og drys karry og æble i og svits det i ca 1 minut.
4) Drys melet over og rør til det er helt opsuget.
5) Hæld lidt siet kogevand i, mens du pisker.
6) Tilsæt resten af det afmålte kogevand og estragon.
7) Lad den koge ved svag varme og omrøring i 5 minutter. 
8) Smag til og varm kødbollerne i saucen.

Kog risene som pakken angiver, og server det hele som et rijstaffel med tilbehør i små skåle.

Desværre mættede denne ret så meget, at jeg måtte levne :( men;

Ammenam, det' go' mam! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar