lørdag den 28. september 2013

Æblekage


Ingredienser:
250 g smør
250 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g Mørk chokolade
4 æbler (Fra svigerfamiliens æbletræ)
3 spsk sukker
1,5 tsk kanel, stødt

Gør sådan:
1) Tænd ovnen på 175C, almindelig ovn.
2) Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med fedtstof og strø lidt rasp eller kokosmel på. (Det sidste gjorde jeg ikke, da jeg ikke tænkte det ville blive et særligt godt resultat i min super seje blomster-form som far og mor tog med hjem fra Toscana :D)
3) Hak chokoladen groft.
4) Skræl æblerne og skær dem i både. Vend dem i kanel og sukker.
5) Rør fedtstof og sukker hvidt og skummende, og tilsæt æggene, et ad gangen.
6) Vend mel, bagepulver og chokolade i  og hæld blandingen i formen.
7) Stik æblerne i rundt omkring.
8) Bag kagen i en god time.
9) Server med creme fraiche og æblebåde 


Ammenam, det' go' mam! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar