torsdag den 26. september 2013

Albino-deller og gingermos

Dagens ret er meget improviseret. Planen var at vi skulle have frikadeller med kartofler og sovs - men eftersom vi hverken havde æg, mælk eller kartofler, og vi begge var for dovne til at gå ned og handle, så måtte jeg jo bruge hvad der var.

Ingredienser:
Deller:
250 g hakket svinekød
1,5 små hakkede løg
1 fed presset hvidløg
1 dl creme fraiche
0.5 dl vand
Salt, peber & oregano
Mel til du har en ordentlig konsistens
Mos:
1 lille grydefuld gulerødder
Salt & peber
Creme fraiche 
Sovs:
Vand fra gulerødderne
Lidt ekstra vand
Smør
Mel
Kulør

Gør sådan:
Deller:
1) Bland alle ingredienserne
2) for dellerne og steg dem på panden 

Mos:
1) kog gulerødderne til de er møre - kom ikke salt i vandet.
2) hæld vandet fra og gem det til sovsen.
3) blend gulerødderne sammen med smør, creme fraiche, salt og peber.

Sovs:
1) Smelt smør i en lille gryde 
2) pisk mel i til det er en tyk klump.
3) pisk vandet fra gulerødderne og eventuelt lidt ekstra vand.
4) kog sovsen op og smag den til med salt 
5) pisk kulør i.

Ammenam, det go mam!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar